Siirry sisältöön
Leikkiviä lapsia.

Kesäriemua ja leikkimielistä kisailua olympiahenkeen

10.06.2024 Kotimaisema Kuvat Shutterstock
Tänä kesänä olympialaisia kisataan niin Pariisissa kuin pihapiireissä! Virittäydytään yhdessä olympiatunnelmaan – näissä kisoissa myös penkkiurheilijat ja sohvaperunat pääsevät loistamaan. Nyt on aika ottaa mittaa naapurista Ihan pihalla -kesäolympialaisten muodossa. Nämä karkelot soveltuvat kaikille, eli kaivetaan yhdessä leikkimieli esiin ja ei kun menoksi! 

Ihan pihalla kesäolympialaiset pitävät sisällään kuusi lajia. Yhdessä naapureiden kanssa lajeja voi muokata ja listaan lisätä uudenlaisia aktiviteetteja. Lajit tarjoavat monipuolista tekemistä ja hauskanpitoa kaikille ikäryhmille ja taitotasoille.

Kesäolympialaisissa on tärkeää, että kaikilla on mukavaa ja päästään nauttimaan yhdessäolosta. Kilpailuhenkisimmät kisailijat voivat kerätä lajeista pisteitä niin, että jokaisen lajin voittaja saa 5 pistettä, seuraava 4 ja niin eteenpäin. Kesäolympialaisten lopussa kruunataan olympialaisten voittaja, joka on virallisesti ihan pihalla!  

  1. Potkaistaan olympialaiset käyntiin vauhdilla pituuspotkun tai tuttavallisemmin saappaanheiton merkeissä. Säännöt ovat yksinkertaiset: tarkoituksena on potkaista jalassa oleva kenkä mahdollisimman kauas. Vinkki: rakentakaa kisarata niin, ettei vauhdikas lento tyssää juuri istutettuihin kesäkukkiin.   
  2. Kisailu jatkuu perunan kuljetuksella. Haastetta kuljetukseen tuo se, että peruna pitää asettaa lusikalle ja lusikka suuhun. Rata voi pitää sisällään mutkia ja käänteitä, joka tuo oman twistinsä tuttuun leikkiin. Muistakaa varata useampi peruna, jos ne saavat liian vauhdikkaat kyydit jo kisan alkupuolella.   
  3. Seuraavaksi siirrytään pyykkinarujen äärelle. Jokainen osallistuja ripustaa pyykkinarulle mahdollisimman monta pyykkipoikaa. Aikaa on 30 sekuntia ja eniten pyykkipoikia ripustanut nappaa korkeimmat pisteet. Jos pihalta ei löydy pyykkinarua, ei hätää! Kisa voidaan toteuttaa myös ripustamalla pyykkipoikia omiin vaatteisiin kellon juostessa.   
  4. Sitten otetaan mittaa tarkkuudesta kolikkoa heittämällä. Ämpäri täytetään vedellä ja pohjalle laitetaan vesilasi. Jokainen osallistuja saa vuorollaan heittää kolikkoja vesilasiin. Yrityksiä on kolme.  
  5. Kun vauhti on saatu päälle, startataan limbokisa. Äärimmäisen tärkeää kisassa on hyvät biisit, jotka kannustavat kisailijoita kallistumaan limbokepin tai narun ali. Naapureita voi pyytää jo etukäteen lähettämään lempikappaleitaan, jotka voivat myös kannustaa osallistujia koko olympialaisten ajan. Jokaisen kierroksen jälkeen keppiä tai narua lasketaan hieman alemmas. Muista, että kädet eivät saa osua maahan!  
  6. Kisailu lopetetaan yhdessä yhteispituushypyn merkeissä! Merkitkää maahan viiva, josta lähdetään liikkeelle. Ensimmäinen kisaaja hyppää viivalta niin pitkälle kuin mahdollista. Seuraava hyppää siitä, mihin ensimmäinen laskeutui, ja näin jatketaan, kunnes kaikki ovat hypänneet. Mitatkaa, kuinka pitkälle hyppäsitte yhteensä!  

Muistakaa jakaa tunnelmia kesäolympialaisista myös sosiaaliseen mediaan merkkaamalla julkaisuihin @asuntosaatio ja #ihanpihalla.